Prezentációkészítés 2019-ben – Élet a PowerPointon túl 2. rész – Prezi

January 28, 2019

Cikksorozatunk [link] első részében bemutattunk egy sokunknak eddig ismeretlen online prezentációkészítő eszközt, a Visme-t. Bízunk benne, hogy felkeltettük a figyelmüket arra, hogyan lehet gyorsan igényes, minőségi prezentációkat készíteni, amivel könnyen lenyűgözhetik a közönséget. Sorozatunk következő tagját sokan ismerik, hiszen magyar startup-cég termékéről van szó, amely mostanra nemzetközileg is elismert szintre fejlődött viszonylag rövid idő alatt. Ez a Prezi.

Prezi

A Prezit 2009-ben alapította három fiatal magyar, Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Szabolcs. Mostanra széleskörű nemzetközi elismertségre tettek szert. Az eddig elkészített 360 millió prezentáció a bizonyíték arra, hogy a Prezi olyan hiányt talált meg ezen a piacon, amelyet a Power Point betöltetlenül hagyott. Felhasználóbarát kezelése, megjelenése és a folyamatos fejlesztések az üzleti ügyfelek és a magánfelhasználók kényelmét tekintik elsődlegesnek.

Olcsóbbnak mondható, mint a többi online eszköz és kezdhetünk egy ingyenes tesztidőszakkal. Diákoknak és tanároknak a cég további kedvezményeket is biztosít. Minden csomagot ingyenesen kipróbálhatunk, eldönthetjük, tudunk-e vele dolgozni, megkönnyíti-e a munkánk, vagy inkább más alkalmazással próbálkozunk.

Az oktatási kedvezményeket természetesen csak az oktatási intézmény által szolgáltatott email címmel lehet igénybe venni. Óraadó tanároknak ez remek lehetőség.

A Standard csomag 14 napos tesztidőszakának lejárata után két nappal értesítést kapunk arról, hogy az ingyenes időszak véget ért. Utána már csak fizetős csomagok megvásárlása esetén lehet hozzáférni a szolgáltatáshoz és a felülethez.

A Prezi nagy előnye, hogy magyar nyelven is elérhető. A cég meglehetősen aktív a Youtube videómegosztón, számos oktatóanyag van feltöltve. Ezek többnyire angol nyelvűek, de a Prezi szinte minden videóját ellátja magyar felirattal.

Érdemes regisztráció előtt megnézni pár oktatóvideót, és eldönteni, valóban kipróbáljuk-e ezt a szolgáltatást.

Aki sok előadást tart, rendszeresen szerepel konferenciákon, esetleg van iskolai oktatói e-mail-címe, mindenképpen érdemes a kedvezményt kihasználni, amelyet a Prezi nyújt.

Mi a legnagyobb különbség a Power Pointhoz képest? A zoom-in, és zoom-out funkció, amellyel elképesztően látványos bemutatókat lehet készíteni. Ugyanúgy sablonokkal és szakaszokkal könnyíti meg a munkánkat, mint a Visme. Van lehetőség csoportmunkára: több munkatárs is meghívható a bemutató szerkesztésére.

Mivel az alkalmazás még online felületen is erőforrásigényes, a minimális hardwareigényeket érdemes elolvasni a regisztráció előtt.

A már elkészült prezentációkat a felhasználók gyakran megosztják a Vimeo portálon. Itt egyedi, magánfelhasználók saját bemutatóiból is nyerhetünk ihletet, mire lehet képes a Prezi és a saját fantáziánk együtt.

Érdekesség, hogy a honlapon találhatunk egy kiváló összefoglalást arról, hogy milyen tudományos háttere van a Prezi kiemelkedő hatékonyságának – ahogy illik, irodalomjegyzékkel.

https://www.prezi.com

Látta már?

A DrHírek oldal alapvető célja az orvostársadalom számára hazai és nemzetközi cikkek rövid összefoglalása. A videók célja, hogy rövid összefoglalók által segítse a nézőt a számára érdekes információk további megismerése felé terelni. 

Olvasta már?

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

eConsilium bejelentkezés

eConsilium bejelentkezés