Viatris: egészségesebben az élet minden szakaszában!

September 2, 2024

Globális jelenlét, minőségi portfólió, innovatív és fenntartható megoldások

A Viatris globális gyógyszeripari vállalat küldetése, hogy az emberek világszerte egészségesebben élhessenek életük minden szakaszában. Gyógyszerei sokféleségének, globális jelenlétének, a helyi viszonyokhoz való alkalmazkodásának és piaci szakértelmének köszönhetően több mint 165 országban van jelen.

 A Viatris terápiás területek széles skálájára összpontosít és földrajzi helyzettől, továbbá körülményektől függetlenül hozzáférést biztosít megbízható, minőségi gyógyszereihez Európa- és világszerte.

A Viatris erősen elkötelezett Európa iránt. A vállalat 2020-ban jött létre a Mylan és az Upjohn egyesülésével. A két vállalat erősségeinek integrálásával – beleértve világszerte mintegy 32 000 munkatársát – célja, hogy jobb hozzáférést biztosítson a betegek számára a minőségi gyógyszerekhez.

A Viatris Magyarországon

Széles gyógyszerportfólió

  • A Viatris magas minőségű, jól bevált, a klinikumban elismert termékeket kínál. Portfóliójában originális és generikus készítmények egyaránt szerepelnek, amelyek sokféle terápiás területet fednek le és világszerte számos beteg életminőségének javításához járulnak hozzá. Kiemelt fontosságú terápiás területei Magyarországon: szív- és érrendszeri betegségek, pszichiátria, trombózis elleni kezelés, gasztroenterológia.

Jelentős munkáltató

  • A Viatris közel 900 embert alkalmaz hazánkban, budapesti gyógyszerkereskedelmi szervezetében és üzleti szolgáltató központjában valamint komáromi üzemében. Utóbbi minőségbiztosítási központjában és tesztelő laboratóriumában különféle gyógyszervizsgálatokat végez az európai piacok számára, csomagolóüzemében pedig gyógyszereinek (tabletták és kapszulák) csomagolását végzi.

A gyógyszerekhez való hozzáférés elősegítése

  • A Viatris 2021 júniusában injekciós antikoaguláns gyógyszerét emelt (90%), illetve kiemelt (100%) ártámogatással újból elérhetővé tette a magyar betegek számára, ezáltal növelve a hozzáférést ehhez a fontos kezeléshez.
  • A Viatris 2022. július 1-jétől vészhelyzetben életmentő autoinjektor gyógyszereit emelt (70%), illetve kiemelt (100%) ártámogatással elérhetővé tette olyan betegek számára, akiknél súlyos, életet is veszélyeztető anafilaxiás reakció alakulhat ki.

Fenntartható helyi jelenlét

  • A Viatris elkötelezett a felelős és fenntartható gyakorlatok előmozdítása mellett. Komáromi telephelyén célja, hogy hatékonyabb és környezettudatosabb legyen, és működését az intelligens hulladékgazdálkodás, energiafogyasztás és a digitalizáció révén fenntarthatóbbá tegye.
  • A Viatris elkötelezett az általa szolgált közösségek egészségének javítása mellett, képességeit és eszközeit a kedvező egészségügyi megoldások előmozdítására használja, mindig együttműködve a kulcsfontosságú érdekelt felekkel.
  • Minden tevékenységében támogatja a helyi közösségek fejlődését különböző jótékonysági projekteken keresztül.

Szakképzéstámogatás, karriermenedzsment

A Viatris következetesen segíti a jövő szakember-generációját képviselő kutatóorvosok, gyógyszerészek és más egészségügyi szakemberek képzését, karrierépítését. Ennek jegyében kötött stratégiai együttműködési megállapodást a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karával. A Viatris elkötelezett a Kar tehetséggondozási programjának támogatása mellett, melynek keretében többek között a TDK-konferencián nyertes fiatal kutatók, diákok tudományos eredményeinek elismeréséhez nyújt támogatást. Lehetőséget biztosít egyetemi hallgatóknak az ipari tapasztalatszerzésre. 2024-ben “Viatris Nyári Egyetem” néven az iparágban úttörőnek számító képzést indított a különböző gyógyszervállalati szakterületek bemutatására, együttműködve a szegedi tudásközponttal.
Komáromi kezdeményezésre kollégái több alkalommal tartottak előadásokat a Pécsi Tudományegyetem hallgatóságának és elindítottak egy gyakornoki programot gyógyszerészhallgatók számára, így gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek a minőségirányítás területén.

VIATRIS
Együtt erősebbek vagyunk!

További információért forduljon képviseletünkhöz:
Viatris Healthcare Kft., 1138 Budapest, Váci út 150.,
+36-1-465-2100, infohu@viatris.com, www.viatris.hu

Látta már?

A DrHírek oldal alapvető célja az orvostársadalom számára hazai és nemzetközi cikkek rövid összefoglalása. A videók célja, hogy rövid összefoglalók által segítse a nézőt a számára érdekes információk további megismerése felé terelni. 

Olvasta már?

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

eConsilium bejelentkezés

eConsilium bejelentkezés