Infografikák és grafikonok készítése tudományos munkákhoz

February 25, 2019

Amennyiben Ön is szeretné a tudományos munkáját, tevékenységét érthető, könnyen fogyasztható infografikákkal bemutatni, akkor erre a legjobban használható az Infogram.

Az alkalmazás angol nyelvű, magyarul még nem elérhető, ezért minimum középfokú angol nyelvtudás szükséges hozzá.
A regisztráció nagyon gyors és egyszerű lépésekből áll. Ha be vagyunk jelentkezve a Gmail-fiókunkba, akkor egy lépésben elkészül az Infogram-fiókunk, csak a Google bejelentkezés (Sign In) gombra kell kattintani és az alapadatokat (név, e-mail cím) megadni. Az alkalmazás vezeti a kezünket, rögtön az elején megkérdezi, hogy milyen indíttatásból használnánk a felületet, mi a szakterületünk és milyen munkakörben dolgozunk.

Az ingyenes fiókot választva a saját oldalunkra jutunk ahol kiválaszthatjuk azt a sablont, amelyre szükségünk van:

  • Infographics (infografikák, idősorok, folyamatok, magyarázatok lépésről lépésre )
  • Slides (Prezentáció)
  • Dashboards (grafikonok, diagramok)
  • Reports (jelentések különböző színű tervekkel)
  • Facebook posts (összehasonlítások főleg százalékos torta- vagy kördiagramok)
  • Single Charts (sávdiagram, oszlopdiagram, vonaldiagram és szófelhő készítése)
  • Single Maps (önálló térképek: a világ és a kontinensek)

A kiválasztás után a munkafelületre jutunk, mely szintén nagyon egyszerű kezelést biztosít. Ha jól választottuk meg a sablont, akkor csak be kell helyettesíteni a saját számainkat, és a grafikon, jelentés, riport automatikusan készen is van. A diagramokletölthetők, megoszthatók, és akár saját weboldalra is beágyazható. Megoszthatjuk bizonyos dedikált felhasználókkal és a széles nyilvánossággalis, tehát publikussá tehető, így bárki elérheti, aki rákeres az adott témára.

E-mailen is elküldhető még az ingyenes profilban, azonban ha nyomonkövetési linket (Tracking Links) szeretnénk rátenni, vagy a fiókunkat összekötni a Google Analytics-szel, hogy lássuk, hányan nézték meg az általunk létrehozott grafikákat, akkor már fizetős fiókra kell váltanunk.
A kész anyag a “Download” gombra kattintva letölthető PNG, JPG, PDF kiterjesztéssel.

Az infogram.com élő, online chat támogatást tart fent, munka közben is lehet segítséget kérni. Ezen kívül nagyszerű és átfogó Támogatási Központ érhető el nálunk, oktatóvideókat nézhetünk meg az alkalmazás használatáról, és élő előadáshoz is csatlakozhatunk, ha van pár óra tanulásra szánt időnk.

Infogram videók a Youtube-on

Látta már?

A DrHírek oldal alapvető célja az orvostársadalom számára hazai és nemzetközi cikkek rövid összefoglalása. A videók célja, hogy rövid összefoglalók által segítse a nézőt a számára érdekes információk további megismerése felé terelni. 

Olvasta már?

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

eConsilium bejelentkezés

eConsilium bejelentkezés