Prezentációkészítés 2019-ben – Élet a PowerPointon túl 1. rész – Visme

January 21, 2019

Önnel is biztosan előfordult már, hogy felkérést kapott egy prezentációra, egyetemi előadásra, vagy jelentkezett egy konferenciára, melyre saját kutatási anyagot, eredményeket, beszámolókat kellett magával vinnie, vizuálisan fogyasztható formában. A legtöbben ilyenkor szinte automatikusan a Microsoft termékéhez, a Power Pointhoz fordulnak. Leginkább azért, mert nincs arról tudomásuk, hogy van más lehetőség, amihez egyáltalán nem kell több tudás, mint a PowerPointhoz. Vannak azonban alternatívák – összegyűjtöttük az öt legjobb online bemutatókészítő alkalmazást.

Cikksorozatunkban segítséget kívánunk nyújtani Önöknek, hogy ne csak az elért eredményeikre legyen büszkék, hanem ezentúl arra is, hogyan mutatják be ezeket az eredményeket az Önöket és munkájukat nyomon követő közönségüknek.

Az első ilyen online prezentáció készítő felület a Visme.

Visme

A Visme egy nagyon egyszerűen használható online bemutató készítő eszköz, melyhez legalább középfokú angol nyelvtudásra van szükség. A kezelőfelülete különbözik a Microsoft PowerPointtól, és több felhasználásra kész sablont tartalmaz. A felajánlott sablonok témája a pénzügyi beszámolóktól és közösségi médiajelentésektől a tudományos projekektig terjed. A sablonok mellett más készenléti elemek is vannak, mint például az animált szövegek és szövegblokkok. Alkalmazható az előnézeti gomb is, hogy megtekinthesse az eredményt. A Visme lehetővé teszi több dia hozzáadását. Választhatók prezentációs sablonok, infografikák, reportok, ebook-ok, nyomtatásra alkalmas állományok, web grafikák, közösségi média oldalaira való megosztáshoz alkalmas grafikák, valamint egyedi méret is beállítható. Egyszerűen és gyorsan készíthető bemutató sablonokkal, „drag&drop” (húzd és dobd) módszerrel. Használhat úgynevezett „slide-okat” és szakaszsablonokat, amelyekbe csak be kell helyettesíteni a szöveges és képes tartalmat.

Létrehozhat úgy tartalmakat, hogy beszédes infografikai és jelentésekhez kapcsolódó sablonokat  – például beágyazott táblázatokat és grafikonokat – is használ. Miután befejezte a munkát, a prezentációt közzéteheti vagy letöltheti a saját gépére. Amennyiben regisztrál, de nem fizet elő, hanem az ingyenes fiókot használja, a prezentáció csak JPG kiterjesztéssel (azaz képként) tölthető le, és a Visme logója is a bemutatón marad, bár utóbbi nem zavaró.

A prezentáció közzététele után kap egy linket, amelyen közvetlenül elérhető a beszámoló teljes anyaga, lejátszható, egérkattintással lapozható, illetve automatikus lejátszás is beállítható rá. Amennyiben a bemutató már nem aktuális, egy kattintással megszüntethető a közzététel, így utána már nem elérhető a megadott linken az anyag.

A Visme a regisztráció után egy nagyon egyszerű, jól érthető útmutató videó elindításával „vezeti a kezünket”, és elmagyarázza az eszköz használatát, bár ez a videó – ahogy a kezelőfelület – is angol nyelvű.

A Visme fizetős verziója jól használható az oktatásban, webinarok – azaz webes előadások – létrehozásához is. A cég nagyon aktív a Youtube videómegosztó oldalon, számos oktatóvideó készült a felület használatához.

Cikksorozatunk következő részében egy hasonló online eszközt mutatunk majd be, a Prezit.

Látta már?

A DrHírek oldal alapvető célja az orvostársadalom számára hazai és nemzetközi cikkek rövid összefoglalása. A videók célja, hogy rövid összefoglalók által segítse a nézőt a számára érdekes információk további megismerése felé terelni. 

Olvasta már?

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

eConsilium bejelentkezés

eConsilium bejelentkezés